De Klankenkaravaan, iedereen kan meedoen!

Muziekworkshops & dansworkshops

voorstelling in 1 dag:

Samen met de hele school een voorstelling maken?
Dat kan met De Klankenkaravaan al in 1 dag. Kies uit diverse muzikale- en dans workshops, voorstellingen en thema’s.
Wij zorgen voor een spetterend muzikaal feest!

Succesvolle samenwerking

Samen met de hele school een voorstelling maken? Dat kan met De Klankenkaravaan al in 1 dag.
Kies uit diverse muzikale- en dans workshops, voorstellingen en thema’s. Iets bijzonders organiseren?
Maak gebruik van onze kennis en expertise! Wanneer je als school een feestelijk programma zoekt voor bijvoorbeeld een onvergetelijk Jubileum, Afscheid, Opening, laatste schooldag of om een andere reden een schoolfeest wilt plannen, dan wil je er op kunnen vertrouwen dat het goed georganiseerd wordt en dat het enthousaisme er van af spat!

Muziek- en dansworkshops 

Een programma zonder voorstelling kan natuurlijk ook. Afgestemd op jullie wensen verzorgen we een programma met één of meerdere workshops per groep. Een combinatie van muziek- dans en capoeira bijvoorbeeld. Hoe dan ook, we eindigen altijd met een spetterend resultaat en een goed gevoel!

Altijd een

geslaagd feest!

De Klankenkaravaan neemt de organisatie graag uit handen en stemt af op jullie wensen.

We zorgen voor een succesvol programma:

• Leuk en uitnodigend voor de kinderen
• Cultuureducatie door vakdocenten
• Weinig tot geen weinig inspanning voor de leerkrachten
• Een feestelijke dag die soepel verloopt.
• Altijd vanuit onze missie: inspireren, motiveren en verbinden.

Daarom kies je De Klankenkaravaan: dan weet je dat het goed komt!

Dagindeling

• Workshops

In de ochtend krijgen alle groepen een muziek- en/of dans workshop van een van onze vakdocenten.

Daarnaast kan er bijv. geknutseld, geschminkt en gezongen worden.

Wij zorgen voor suggesties en eventueel extra materiaal zoals een gratis themalied, afscheids- of jubileumlied (op maat)

Onze bus komt vol met muziekinstrumenten, iedereen kan meedoen!  

• De voorstelling

In de middag (soms in de avond) is het dan tijd voor een afwisselende voorstelling van ca.45- 60 minuten of bij Colour Beats & Dans één gezamenlijke presentatie van ca. 20 minuten. Een dynamische afsluiting van een super leuke dag!

Wij zorgen voor allerelei materialen zoals een geluidsinstallatie en backdrop.Geen bijkomende kosten.

Draaiboek op maat

Jullie ontvangen tijdig een gedetailleerd en overzichtelijk draaiboek op maat. We maken een voorstel voor een tijdschema dat in overleg aangepast kan worden. Er zijn geen extra voorbereidingen nodig in de klas, maar we zorgen wel voor suggesties waar je optioneel mee aan de slag kunt.

Liever meer dagen De Klankenkaravaan op school? Dan kan dat natuurlijk ook!
Neem gerust contact op, dan stemmen we af op jullie wensen.

Enkele basisscholen

waar we geweest zijn

Veel gestelde vragen

Wij komen ca. 45 minuten voor aanvang op school om de bus uit te laden en alles klaar te zetten. We verzorgen de muziek- en of dansworkshops zoveel mogelijk in de ochtend. Is jouw groep nog niet aan de beurt voor de workshop dan kun je zelf (optioneel) aan de slag met onze creatieve suggesties of knutselkratten. Vaak hoort er ook een themalied bij de voorstelling dat ondertussen geoefend kan worden. Een enkele keer kiest een school voor extra workshops of volgen ze het normale lesrooster van die dag.Terwijl de leerlingen en leerkrachten middagpauze hebben zetten wij alles klaar voor de voorstelling. De aanvangstijd van de voorstelling is in overleg met jullie en meestal einde schooltijd afgelopen. Maar ook dit is in overleg met de school.

Nee hoor, de leerkracht bepaalt zelf hoeveel tijd er in gestoken wordt. Ruim van te voren sturen wij een draaiboek op maat toe met daarin een voorstel voor een tijdschema en enkele extra suggesties. Sommige scholen maken een heel project rondom het thema en op andere scholen volgt de leerkracht een eigen programma. Dus ook zonder creatieve extra’s zal het een spetterende voorstelling worden. Tijdens de workshop worden de leerlingen door onze ervaren docenten voorbereid op hun aandeel in de voorstelling en De Klankenkaravaan zal de leerlingen uiteraard ook tijdens de presentaties begeleiden.

Wat ons betreft zeker! Wanneer er ouders, opa’s oma’s, buurmannen en buurvrouwen komen kijken is dat voor de kinderen extra leuk! Maar dat ligt natuurlijk ook aan de beschikbare ruimte die jullie hebben.

Bij droog weer is het heel sfeervol om jullie plein ‘om te bouwen’ naar een theater. Het heeft wel onze voorkeur dat de kinderen zoveel mogelijk op banken, matten of stoelen zitten. Dat geeft rust. Zeker wanneer het warm is. Het is wel verstandig om een plan B te hebben in het geval van regen. Zo hebben we al heel vaak een voorstelling in een gymzaal verzorgd, maar ook wel in theaters, kerken en buurthuizen.

In overleg maken we ook een voorstelling of programma op maat. Zo proberen ze zoveel mogelijk aan te sluiten bij het door jullie gewenste thema. Vraag er gerust naar en we kijken graag wat we voor jullie kunnen betekenen.
Ook zijn uitbreidingen van het standaard programma vaak mogelijk met bijvoorbeeld een extra (dans- of bijvoorbeeld capoeira ) workshop per groep.
Bij speciale feesten zoals een jubileum of een afscheid verzorgen we ook kosteloos een passend lied dat we samen met de hele school kunnen zingen.