De Klankenkaravaan, iedereen kan meedoen!

Kerst voorstelling

met de hele school in 1 dag

“Een nieuw kerstlied voor de koning”

Muzikaal kerstsprookje van De Klankenkaravaan

De koning heeft genoeg van altijd diezelfde kerstliedjes, tijd voor iets anders. Hij wil een nieuw kerstlied! Zijn hofschrijver heeft echter geen inspiratie, waar zal hij dat vinden? Hij gaat op reis en komt allerlei groepen tegen die hem iets kunnen laten horen. Muziekinstrumenten uit allerlei windstreken! 

Uiteindelijk heeft hij veel blaadjes volgeschreven met inspiratie, maar dan.. waait alles door elkaar… En alle stukjes vormen samen een nieuw lied, een nieuw kerstlied voor de koning. We sluiten af door met alle kinderen het lied “Samen op de wereld met kerst ” te zingen

 

Een kerstvoorstelling in één dag. Hoe?

Dagindeling

Wij komen ’s ochtends op school en nadat de bus vol instrumenten en aankleding is uitgepakt, gaan wij met de groepen aan de slag en oefenen hun bijdrage aan de voorstelling.Ook oefenen we met de vertellers en de extra rollen.

De workshops zijn zoveel mogelijk in de ochtend zodat wij aansluitend alles kunnen klaarzetten en opbouwen voor de voorstelling. De tijden bepalen we altijd in overleg met de school.

Diverse onderdelen

De sfeervolle scenes die tijdens deze voorstelling langs komen vragen om diverse bijzondere instrumenten waar wij uiteraard voor zorgen. De kleuters zorgen als sterren voor een prachtig, ontroerend lichtpuntje.

Er is een vrolijk onderdeel met Nisser, de hulpjes van de kerstman uit het noorden, een 1001 nachtsfeer waarbij we o.a. darbouka’s en framedrums inzetten. Maar ook Afrikaanse djembés en bastrommels, Brazilliaanse percussie als surdo’s, ganza’s, caixa’s, etc. of didgeridoos uit Australië  kunnen een onderdeel zijn van de muzikale reis. 

Leerkracht bepaalt eigen inzet

Met behulp van de les suggesties in het draaiboek dat we ruim van te voren toesturen, kan iedereen zich op zijn eigen manier op de voorstelling voorbereiden. Zo bepaal je zelf of je er wat meer tijd in wilt steken of juist eens helemaal niet.

Natuurlijk is het leuk wanneer de kinderen iets hebben geknutseld voor de voorstelling, maar lukt het niet; geen probleem, wij kunnen

in overleg ook voor aankleding of accesoires zorgen.

Het themalied waar we de voorstelling mee afsluiten ontvang je ook van te voren zodat dit eventueel alvast in eigen groep te oefenen is.

De Klankenkaravaan begeleidt de kinderen tijdens de workshop en voorstelling.

Extra rollen

Wij vinden het leuk wanneer er kinderen uit de bovenbouw of leerkrachten zijn die het verhaal gaan voorlezen dat als rode draad door de voorstelling loopt. Ook komen er een aantal personages langs die geen tekst hebben maar wel leuk zijn om uit te beelden zoals de koning, de schrijver, julemand (kerstman) en reizigers (of Jozef en Maria)

Samen maken we er een gezellig en sfeervol kerstfeest van!

Wat zeggen anderen over

De Klankenkaravaan?