De Klankenkaravaan, iedereen kan meedoen!

Hiphop Dance

Samenwerking & plezier!

Tijdens deze Hip-Hop workshop staat het samen plezier hebben voorop!

Er word vooral aandacht gegeven aan het oefenen van diverse coole moves en er wordt toegewerkt naar een gezamenlijke Hip-Hop choreografie!

  • Onder begeleiding van onze vakdocent starten de deelnemers met een warming-up.De deelnemers worden bewust gemaakt van de ruimte om hen heen en uitgedaagd om grenzen te verleggen.
  •  Vervolgens worden enkele basis moves van Hiphop aangeboden. Deze bewegingen worden stapje voor stapje  uitgelegd en zijn toegankelijk voor alle deelnemers. Hip-Hop is dansen vanuit een flow: de bewegingen gaan vloeiend in elkaar over.
  • Daarna wordt de choreografie aangeleerd afgestemd op het niveau van de groep. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers is er ruimte voor eigen inbreng en bouwt de groep de hiphop dans verder uit met ingewikkeldere bewegingen.
  • De workshop eindigt met een uitvoering van de hiphop choreografie en wordt afgesloten met  een cooling down

 

Tip: Draag vooral sportieve of makkelijke kleding en zorg voor voldoende bewegingsruimte

Wat is Hip-Hop?

Hip-Hop is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Maar deze cultuur is breder en bestaat uit rappers, dj’s, dansers, graffiti-artiesten en mc’s.

Het is ontstaan in New York in de jaren 60 – 70 van de vorige eeuw.

Voor de kinderen en jongeren die in armoede opgroeiden was het samenkomen met anderen even belangrijk als het tonen van je skills in een rap of break battle. Iedereen kende elkaar.

Dat gevoel is nu minder noodzakelijk, maar dat is niet heel vreemd: er zijn zoveel mensen met hiphop bezig dat niet alle hiphoppers in een stad elkaar kennen.

Hiphop is een cultuur, een levensstijl en een filosofie met miljoenen aanhangers.

Wat zeggen anderen over

De Klankenkaravaan?