Klankexpeditie
Klankenkaravaan

Muziekworkshops

& dansworkshops

 

" De Klankenkaravaan, te leuk om voorbij te laten gaan! "

Klankexpeditie

Uniek; alléén bij De Klankenkaravaan!


Samen muzikaal de wereld rond in één workshop.

We reizen via Azie, naar Australie en komen tenslotte uit in Afrika of Zuid-Amerika. Via ontspanning naar dynamiek.


Een zeer afwisselende en verbindende activiteit,

deelenemers doen samen een inspirerende ervaring op.


In één workshop o.a. :


  • Afrika- of sambapercussie
  • Klankschalen
  • Didgeridoos


Beschrijving


Deze workshop wordt verzorgd door docenten die de diverse instrumenten die worden ingezet beheersen.

Uiteraard zijn we in staat dit op laagdrempelige en enthousiaste wijze op de groep deelnemes over te brengen. Iedereen kan meedoen!


  • Azie:

Onze klankspecialist laat de hele groep  ervaren en beleven wat klank met je kan doen.Een heel laagdrempelige start waarbij de deelnemers op ontspannen wijze tot zichzelf komen.Hierbij worden diverse instrumenten in gezet als klankschalen en gongs.

Vanuit de rust vindt er afstemming plaats in de groep.


  • Vervolgens gaan de deelnemers onder leiding van onze docent zelf aan de slag met diverse instrumenten van het Aziatische continent. Na een korte uitleg kan ieder zelf een klankschaal hanteren of de diepwerkende kracht van één van de grote gongs voelen.


  • Australie:

De klankexpeditie gaat dan verder naar Down Under waar iedereen de basistechnieken voor het hanteren en het bespelen van de didgeridoo krijgt aangeboden.Het bespelen van dit karakteristieke blaasinstrument van de aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australie, leidt vaak tot grote hilariteit van de deelnemers!


  • Afrika:

We vervolgen onze muzikale reis in Afrika. De deelnemers zullen, door inzet van laagdrempelige percussie instrumenten uit West-Afrika, succes ervaren! Men staat versteld wat er in een korte tijd bereikt kan worden door samenwerking van de groep.Samen voel je de dynamiek ontstaan en ook groeien.En door tenslotte samen uit volle borst een Afrikaans lied mee te zingen bereikt de groep swingend en vol power het eind van deze bijzondere Klankexpeditie!

Een andere dynamische afsluiter is Samba percussie uit Brazillie

Buitenbusiness:

"Mede dankzij jullie is het een zeer geslaagde dag geworden.Veel mensen waren verrast en onder de indruk ban jullie 'wereldreis'.Iedereen ging van volledige stilte mee naar een swingend einde Jullie presenteren het geweldig en we zijn onder de indruk van de hoeveelheid instrumenten die jullie meebrachtenl"


Pieter:

"Met onze hele groep meegenomen op klankexpeditie De uitleg en instructie was ontzettend enthousiast en leerzaam.Een geweldige ervaring, alle lof: doen!!!"


"Wauw, wát veel mooie instrumenten! "

Privacy statement

Algemene voorwaarden


k.v.k. nr: KVK 59535725

BTW nr.  853537835B01

Contactgegevens

 info@klankenkaravaan.nl

 06 - 22109125

 7095 AZ De Heurne