Klankexpeditie

Workshop

Muziek workshops &

inspirerende activiteiten

Door heel Nederland!

Ga je mee op een muzikale ontdekkingsreis?

Sluit je aan bij onze expeditie!

 

Het doel van deze zeer uitgebreide workshop is om de kinderen op ontspannen en speelse wijze een boeiende activiteit aan te bieden!

We reizen langs diverse continenten als Azië, Afrika, Australië en Zuid Amerika en maken kennis met authentieke muziekinstrumenten. Je kunt ze beluisteren maar ook zelf uitproberen!

 

Iedere ‘reisgenoot’ krijgt een eigen paspoort. Dit is je ‘reisbewijs’ en na een bezoek aan ieder continent krijg je daar natuurlijk een stempel op!

 

Het programma:

 

•De workshopdocent of ‘klankreisleider’ neemt de kinderen mee op een denkbeeldige reis. Het eerste continent dat de kinderen bezoeken is Azië. Na een korte demonstratie en een uitleg over de muziekinstrumenten mogen de kinderen zelf een klankschaal bespelen of op de indrukwekkende grote gong slaan! Er is zelfs en klankschaal waar je in mag staan, je voelt de trillingen door je hele lijf!

 

•De reis vervolgt zich dan naar Australië waar iedereen de basistechnieken voor het hanteren en bespelen van de didgeridoo krijgt aangeboden. Onze docent kan uit eigen ervaring vertellen over dit karakteristieke instrument van de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië. De eerste klanken die, soms moeizaam, geproduceerd worden, werken al snel op de lachspieren. We gaan samen proberen of we enkele dieren geluiden kunnen blazen zoals bijvoorbeeld het blaffen van de dingo. Het didgeridoospel wordt gewoonlijk ondersteund door clapsticks die de maat verzorgen.

 

•We sluiten de reis af met een bezoek aan Afrika of Zuid Amerika (naar keuze) waarbij de deelnemers het succes gevoel kunnen ervaren door de inzet van trommels en klein percussie. Of het nu om West Afrikaanse- of AfroBrasil samba percussie gaat, je staat steeds versteld van het resultaat dat in korte tijd behaald kan worden. Iedereen kan meedoen. Samen voel je dat er een dynamiek ontstaat en door er tenslotte een lied aan toe te voegen werk je toe aan een swingend en knallend eind van deze muzikale reis rond de wereld!

 

Tijdens deze workshop maken we o.a. gebruik van: klankschalen, didgeridoos, oceandrum, gongs, surdo, rainsticks, djembé, tingsha's, doundoum, kalimba, djembés, doundoun en diverse andere traditionele percussie-instrumenten.

 

De tijdsduur wordt in overleg met de opdrachtgever bepaald.

 

 

 

Klankenkaravaan acties

____________________________

 

Op de hoogte blijven van

Nieuws, tips & aanbiedingen

Kijk op onze Facebook pagina voor actuele berichten, recensies, foto's & filmpjes

Ben je op zoek naar?

_________________________

 

 

Contactgegevens

_____________________

 

info@klankenkaravaan.nl

06 - 22109125

0314 - 640108

Klinkerstraat 28

7041 BC 's-Heerenberg

 

 

 

Waarom De Klankenkaravaan?

___________________________

 

  • Uniek en veelzijdig aanbod
  • Overal en op elk niveau
  • Enthousiast en betrokken team
  • Alle expertise onder 1 dak
  • Flexibel